REZERVACIJE: +385 (0)52 824 501 ILI REZERVIRAJTE Online REZERVIRAJ SADA

PRESS

Portal bale-valle.com predstavio
restoran La Grisa

Izvor: www.bale-valle.com 

Jedan od najboljih istarskih restorana nalazi se u središtu Bala, uklopljen u prekrasan ambijent starih kamenih ulica. La Grisa je nagrađivani, luksuzni restoran koji nikako ne smijete zaobići ako posjetite Istru. Izvrsna jela protkana aromom začinskog bilja i vrhunskog maslinovog ulja pripremaju se na jednostavan, ali jedinstven način, a poseban naglasak daju upotrebi sezonskih namirnica iz vlastitog organskog uzgoja. U ugodnom ambijentu restorana možete kušati mnoštvo vrhunskih istarskih vina, a preporučamo Vam Malvazije poznatih istarskih proizvođača.

La Grisa

La Grisa - dizajn hotel koji
nam je ukrao srce

Izvor: www.femina.hr 

Jedan prekrasan sunčani vikend, već pred kraj ljeta, proveli smo u malom, ali slatkom, novootvorenom boutique hotelu La Grisa u istarskim Balama, nedaleko Rovinja... Osvojila nas je njegova elegancija, luksuzna ponuda vina, zanimljiva priča kojom je protkan te, dakako, suncem okupana okolica prepuna vinograda i maslinika

About-Us

Već odavno, velikim i velebno dizajniranim hotelima usprkos, istinski luksuz i profinjenost „leže" i odmaraju u zagrljaju malih, prisnih, dizajnerskih, obiteljskih, pažljivo dotjeranih hotela. Modnim jezikom govoreći, već po definiciji, boutique hoteli su – boutique – dok su njihovi veliki komericjalni rođaci u najbolju ruku prêt-à-porter a, ponekad, kao dio golemih lanaca, najčešće prava industrija. Mali hoteli pružaju luksuz jer nude vrhunske individualizirane usluge „po mjeri" čovjeka, udovoljavaju čak i najmanjim željicama i hirovima svojih gostiju. K tome, u sebi nose osebujnost, duh i stil onih koji ih vode.

Prije nekoliko mjeseci, u travnju ove godine, jedan se takav mali biser otvorio u srcu Istre, u kamenom gradiću Bale nedaleko Rovinja. Njegovo je ime La Grisa i nosi ga po imenu kojim lokalno stanovništvo zove kamen – grisa, a tako se zove i glavna ulica u Balama, koja vodi do središnjeg trga i crkve. U planu je enoteka koja će se smjestiti ispod šterne (bunara) stare više od 150 godina, a tu će se osim vina moći kupiti i maslinova ulja iz okolice. Hotelski restoran otvoren je svima, a ne samo gostima hotela, a nalazi se na mjestu gdje je nekad bila jedna od najstarijih ali i najboljih oštarija u okolici - oštarija „Alla Pace" (kod obitelji Pace), što u prijevodu znači „u miru", a nude se tradicionalna jela s modernim štihom i „twistom"...

Hotelski projekt La Grise je autorsko djelo nastalo iz ljubavi vlasnika, Crnogorca Lutva Murića koji se ovamo doselio prije dvadesetak godina i zaljubio se u Bale, osnovao obitelj, otvorio vlastitu građevinsku tvrtku i sanjao o vlastitom hotelu... Prije otprilike pet godina pružila mu se prilika kupiti jednu staru i zapuštenu, napuštenu kuću u centru Bala, a onda je počeo strpljivo tražiti vlasnike ostalih napuštenih kuća u nizu, koje bi jednog dana izrasle u hotel. Nakon 5 dugih godina i marljivog rada na dokumentaciji i ideji, skupio je 8 katastarskih čestica i pretvorio ih u ono što je danas La Grisa - krasan mali hotel s 20 soba i dva apartmana te pripadajućim vrhunskim restoranom.

Sve su sobe prostrane i elegantno namještene u kombinaciji modernog i tradicionalnog stila, s detaljima poput umjetničkih slika lokalnog umjetnika koji inventivno kolažira nađene predmete u Balama, a s prozora nekih soba na višim katovima puca čak i pogled na 7 kilometara udaljeno more.

Izvor: www.femina.hr 

About-Us